SM-GULD TILL MTK!

2017-08-16 10:20
Mölndals Tennisklubb tog ett historiskt SM-Guld i lag för veteraner i helgen. Det var MTKs första Lag SM-Guld, och det var Herrar 55  som tog hem segern i slutspelet som avgjordes i Helsingborg.
  • Uppdaterad: 2017-08-16 10:24

De tre seriesegrarna i Division 1 i Sverige samt bästa tvåan (då det inte fanns någon Norrlandsserie) drabbade samman i slutspelet som bestod av semifinaler, final och match om tredje pris där varje match består av tre singlar och en dubbel.

Semifinalerna spelades mellan Mölndals TK- Saltsjö Duvnäs TK samt mellan Helsingborgs TK och Järfälla TK. Det blev två jämna semifinaler som slutade med vinst för Mölndal (blev 2-2 i matcher, men fler set till MTK) och Järfälla som också slog Helsingborg på fler set efter 2-2 i matcher.

Finalen blev en jämn och lite dramatiskt. Bert inledde på förstasingeln med en vinst 11-9 i avgörande sets matchtiebreak.Janne låg under med ett set när hans motståndare tvingades ge upp med skadeproblem. Och på tredje singeln blev det likadant då Peters motståndare gav upp i underläge 4-2 i första set. Med andra ord ointagliga 3-0 efter singlarna. Dubbeln spelades dock där Järfälla var lite vassare och slog Bert/Roger med 10-7 i avgörande matchtiebreak.

På bilden ovan ses de nyblivna Svenska Mästarna: från vänster Roger Holmgren, Jan Olsson, Peter Johansson och Bert Chyssler

Skribent: Fredrik Bengtsson

Bokning

matchi

Boka en bana på Mölndals TK!

Öppettider: Varje dag 07-22

Bemannad: Mån - Tors, 12-18. Fre 12-16. Sön 11-15

För mer info om priser, mm. klicka HÄR.