Om klubben

Mölndals Tennisklubb grundades 1956 och har funnits i sin nuvarande form med hall i Rävekärr sedan 1990. Klubben tillhör en av göteborgsregionens sex största klubbar, både när det gäller antalet medlemmar och storleken på träningsverksamheten. MTK har i dagsläget tre anställda tränare samt ett antal assisterande.

Mölndals Tenniscenter består av fyra GreenSet-banor inomhus och tre grusbanor vid sidan av hallen. Klubben driver dessutom en utebana vid Lindevi i Lindome.

MTK har en väl utvecklad verksamhet med ca. 450 medlemmar varav 150 är aktiva juniorer i åldrarna 6-18 år. Under de senaste åren har MTK varit väl representerat i tävlingsspel på juniornivå. Såväl regionalt som på högsta nationella nivå. På seniornivå har MTK många aktiva serielag både på herr- och damsidan.

Klubben står som arrangör för många olika sorters aktiviteter och tävlingsspel. Bland annat spelas en stor juniorturnering, Mölndals Tennis Open, i mellandagarna varje år.

Uppdaterad: 16 MAR 2018 17:15
Skribent: Sebastian Dorling