Föreningen

Mölndals Tennisklubb grundades 1956. Klubben tillhör en av Göteborgs sex största klubbar, både när det gäller antalet medlemmar och storleken på juniorverksamheten. Mölndals Tenniscenter omfattar fyra nylagda GreenSet-banor (färdiglagda i slutet av januari 2010) och sedan maj 2000 dessutom tre grusbanor vid sidan av hallen och en "underhållsfri grusbana" med keramiskt grus i Lindome.

Klubbens medlemmar består av alla åldrar, där den yngsta håller på med minitennis och den älsta spelar veterantennis. Vi har ca 50 st aktiva veteranspelare, som tävlar både nationellt och internationellt.

MTK har en väl utvecklad träningsverksamhet som omfattar cirka 250 spelare varav 200 är juniorer. En framgångsrik spelare som började sin karriär i klubben är Christian Bergström.

Klubben har stått som arrangör för många tävlingar. Det spelas en stor juniorturnering i mellandagarna, Mölndals Tennis Open som lockar stora delar av Göteborgs tävlingsjuniorer till spel. Under perioden 1991-2000 arrangerade klubben inomhus-SM för 18 & 21 åringar vid ett flertal tillfällen. Under dessa år korades många av dagens tennisstjärnor som Sofia Arvidsson, Thomas Johansson, Andreas Vinciguerra och Robin Söderling till Svenska mästare.

Idag förfogar klubben över en anställd chefstränare i form av Fredrik Bengtsson. "Fidde" har tidigare under åren 1995-1999 tjänstgjort i MTK där han bl.a. fostrade en framgångsrik kull i årgangarna 88-89. Däribland MTK-fostrade och numera ATP-rankade Markus Eriksson bland många andra.

Därutöver har klubben två heltidsanställda tränare Sebastian Dorling och Marcus Filipek.

Uppdaterad: 2017-05-18 13:31

Bokning

matchi

Boka en bana på Mölndals TK!

Öppettider: Varje dag 07-22

Personal finns i hallen: Mån - Tors, 12-18. Fre 12-16. Lördag 09-16

För mer info om priser, mm. klicka HÄR.