Hoppa till sidans innehåll

Att tävla


Att tävla är en del av att utveckals som tennisspelare, och är en viktig del av tennisen!

 

Det finns olika tävlingsformer för olika åldrar och nivåer.

 

IF SO Touren (Lilla Klubb Touren) finns i både midi (orange boll - ca. 7-9år) och maxi (grön boll - ca. 9-11år) klasser. Det är till för de som har låg tennis tävlingsvana, tycker tennis är roligt och kan serva, räkna och spela tennis. Tillfället är 1.5 timmar lång, där man spelar 3x 30min matcher. Inga resultat blir nerskrivna. Är ni osäkra på om ni hör hemma till denna tävling får ni fråga eran tränare om det passar er. Mer information hittar ni här där ni kan hitta affischer med alla Midi och Maxi tävlingar. 

 

TS Touren (Tennisskoletouren) finns både i både maxi (grön boll 10-12 år) och riktig boll - 13-16år). Det är också för dem med låg tennis tävlingsvana eller begränsad spelstyrka. Här spelar man poolspel, och man får poäng för varje match man vinner. Vinner man tillräckligt många matcher under året, så kvalificerar man till slutspel. Mer information hittar ni här

 

Regionala och Nationella tävlingar. Detta är för de spelare med mest tävlingsvana. Dessa tävlingar borde ni vara med om ni har fått rekommendation från en av tränarna, annars anser vi att ni är med på de lättare tävlingsformerna som står ovan.

 

Det finns också information om olika tävligar uppsatt i tennishallen. Där står även vilka klasser som finns tillgängliga i varje tävling samt sista anmälningsdag.

 

Ni kan också själva gå in på www.tennis.se, klicka på Tennissök och sedan själva söka i tävlingsplaneringen som finns att tillgå där.

Uppdaterad: 02 NOV 2017 14:39 Skribent: August Dunér

 Tryck HÄR för en större kalender 

 Sponsorer

 
För att komma till vår sponsorsida
KLICKA HÄR

 

Postadress:
Mölndals TK - Tennis
Kungsbackavägen 86
43133 Mölndal

Kontakt:
Tel: 031864460
E-post: This is a mailto link