Föreningen

Mölndals Tennisklubb grundades 1956 och har funnits i sin nuvarande form med hall i Rävekärr sedan 1990. Klubben tillhör en av göteborgsregionens sex största klubbar, både när det gäller antalet medlemmar och storleken på träningsverksamheten. MTK har i dagsläget två fastanställda på heltid, två fastanställda på deltid, samt 10 timanställda tränare och hjälptränare

Mölndals Tenniscenter består av fyra GreenSet-banor inomhus och tre grusbanor vid sidan av hallen. Klubben driver dessutom en utebana (Claytech) vid Lindevi i Lindome.

MTK har en väl utvecklad verksamhet med ca. 700 medlemmar varav 350 är aktiva i ordinarie träningsverksamhet, och 230 är aktiva juniorer i åldrarna 6-20 år. Under 2000-talet har MTK varit väl representerat i tävlingsspel på juniornivå. Såväl regionalt som på högsta nationella nivå. På seniornivå har MTK många aktiva serielag både på herr- och damsidan.

Klubben står som arrangör för många olika sorters aktiviteter och tävlingsspel. Bland annat spelas en stor juniorturnering, Mölndals Tennis Open, i mellandagarna varje år. Under utesäsongen är Stigs Pokal en väldigt populär dubbeltävling, kanske Sveriges största i dess slag, med totalt över 50 dubbelpar som spelar för ära och heder under augusti månad till minne av ur-MTK:aren Stig Jansson.

Uppdaterad: 16 MAR 2018 17:14 Skribent: August Dunér